طرح توجیهی بسته بندی گوشت ماهی

خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی فرآوری و بسته ‌بندی ماهی با ظرفیت بسته بندی 1800 تن گوشت ماهی فرآوری شده در سال

خلاصه طرح

موضوع طرح : فرآوری و بسته بندی گوشت ماهی

ظرفیت : 1800 تن در سال

محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور

سرمایه گذاری کل: 71/2289 میلیون ریال

سهم آورده متقاضی: 71/229 میلیون ریال

سهم تسهیلات: 2060 میلیون ریال

میزان اشتغالزایی : چهل و نه نفر

دوره بازگشت سرمایه: شانزده ماه

مقدمه :

بسته‌بندی به عنوان یک ابزار کارآمد سالهاست که مورد  نظر کارشناسان علم بازاریابی قرار گرفته است. استفاده از انواع مختلف بسته بندی ضمن اینکه قابلیت نگهداری بهتری را به کالا می‌بخشد در کسب سهم بالاتری از بازار برای کالای مورد نظر نیز مؤثر است.

نظریه پردازان بازاریابی ، دو نقش مهم برای بسته بندی متصور هستند که عبارتند از نقش Protective و نقش Promotive . چنانکه از واژه به کار گرفته شده برای این نقش ها نیز برمی‌اید نقش نخست به وجه نگهداری و دوام حاصل از بسته بندی و نقش دوم به جنبه آگاهی دهنده و پیش برنده بسته بندی اشاره دارد.

 

از دیگر سو توجه ناکافی به موازین بسته بندی بهداشتی موجب گشته است که محصولات مختلف غذایی کشور علیرغم دارا بودن کیفیت بسیار خوب در بدو تولید به دلیل پیدایش پاره ای آلودگی‌های ثانویه و یا عرضه در اندازه ها و اشکالی خارج از استاندارد یا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهای جهانی راه یافته و مسیر را برای افزایش سطح تولید داخلی هموار نمایند. بدیهی است با اجرای طرح های فرآوری و بسته بندی بهداشتی ، محصولات غذایی تولیدی کشور ، قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را در بازارهای جهانی خواهند داشت.

 

آلودگی و فساد مواد پروتئینی حیوانی و فراورده های دامی موجب افت قابل توجه ارزش غذایی و نهایتا خروج مواد باارزش غذایی ازچرخه مصرف می‌گردد. از دیگر سو استفاده از گوشت ماهی و سایر آبزیان به عنوان یک منبع غذایی مهم و با ارزش می‌تواند در تامین سلامت جامعه نقش بسزایی ایفا نماید چرا که چربی موجود در گوشت ماهی دارای کلسترول غیر مضر می‌باشد. لکن گوشت ماهی ماده غذایی بسیار حساس و سریع الفسادی است که حفظ کیفیت آن از مرحله صید تا مصرف از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا صنایع مربوط به فرآوری و نگهداری این محصول می‌توانند در ارتقای کیفیت و در نتیجه ترغیب مصرف‌کنندگان به استفاده از این فرآورده مهم مؤثر باشند ، با عنایت به این موارد فرآوری و بسته بندی گوشت ماهی به ظرفیت یکهزار و هشتصد تن در سال مد نظر ارائه دهندگان طرح می‌باشد. انجام این امر به صورت دریافت اجرت برای بسته بندی گوشت ماهی از صاحبان کالا بوده و طی آن افت وزنی حدود سی و پنج درصدی ناشی از فرایند فرآوری و خروج امعا و احشا  محاسبه می‌گردد و ضایعات ماهی که در تهیه پودر ماهی به کار می‌رود نیز به صاحبان کالا عودت می‌گردد.

 

علاوه بر اینکه پرداختن به این موضوع دارای توجیه مناسب اقتصادی است،  با اجرای این طرح ، می‌توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می‌توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

 

توجیه اقتصادی طرح :

 

الف – سرمایه گذاری ثابت :

 

الف – 1 ) زمین

 

متراژ ( متر مربع ) هزینه واحد ( هزارریال ) هزینه کل ( میلیون ریال )
1800 30 54

 

   الف – 2 ) محوطه سازی :
ردیف شرح مقدار هزینه واحد ( هزارریال) هزینه کل (میلیون ریال )
1 تسطیح و خاکبرداری 1800مترمربع 5 9
2 دیوارکشی  550مترمربع 6 3-Mar
3 خیابان کشی 220مترمربع 10 2-Feb
4 پارکینگ و فضای سبز 300مترمربع 20 6

 

 

الف – 3 ) ساختمانها:

 

ردیف شرح زیربنا(m2) هزینه واحد ( هزارریال) هزینه کل (میلیون ریال )
1 سالن تولید و آزمایشگاه 350 600 210
2 انبار 50 500 25
3 سردخانه بالای صفر 150 600 90
4 سردخانه زیر صفر 100 600 60
5 اداری و سرویس 80 400 32
6 ساختمان تاسیسات 20 350 7
7 نگهبانی و توزین 20 400 8
8 ساختمان رفاهی کارکنان 100 400 40
9 محل باسکول 12 300 3-Jun
10 تونل انجماد 60 600 36
   جمع 6/511

 

36000 تومان