کسب در امد با موضوع پرورش مرغ مادر
1- مشخصات فنی طرح :
3-1 – محصول :
گوشت مرغ يك ماده ي غذايي غني از پروتئين آهن نياسين و روي مي باشد. در عين حال فاقد چربي هاي بالا و كلسترول گوشت گاو و گوساله است. 64 درصد از كالري مرغ بدون پوست از پروتئين و 31 درصد آن ناشي از چربيهاي آن است. مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می سازد. گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد.
طرح حاضر مربوط به پرورش مرغ مادر گوشتی مي باشد که محصول توليدي آن جوجه های یک روزه گوشتی برای عرضه به مرغداری های پرورش مرغ گوشتی می باشد. جوجه یکروزه با کیفیت بالا بایستی دارای خصوصیات زیر باشد:
ـ از نظر وزنی یکنواخت و یکدست باشد. رنگ خوبی داشته باشد. هشیار، چابک و فعال باشد. به اندازه آب از دست داده باشد و بدون نقائص فیزیکی و عفونت باشد..
اهمیتکیفیتجوجهیکروزه بهدلائلزیر میباشد:
ـ جوجهباکیفیتبالا دارایعملکرد بهتریخواهد بود.
ـ جوجهباکیفیتبالا درصد تلفاتوحذفیکمتریدر هفتهاولخواهدداشت.
ـ جوجهباکیفیتبالا فعالتر خواهد بود.
ـ جوجهباکیفیتبالا تغییراتشرایط محیطیرا بهتر تحملمیکند.
ـ جوجهباکیفیتبالا واکنشکمترینسبتبهواکسیناسیوننشانخواهد داد.
خلاصه عملكرد مرغ مادر گوشتی
الف)دوره پرورش (20-0)هفته:
- درصد تلفات مرغها 6 درصد
- وزن بدن مرغها در پايان هفته بيستم 2050 گرم
- وزن بدن خروسها در پايان هفته بيستم 2800 گرم
- جمع كل دان مصرفي در پايان هفته بيستم (مرغ و خروس) 5/8 كيلوگرم
ب)دوره تخمگذاري (64-21)هفته:
- وزن بدن مرغها در پايان 64هفتگي 3630 گرم
2.وزن بدن خروسها در پايان 64هفتگي 4650 گرم
- ميانگين درصد تلفات مرغها در ماه 1 درصد