کسب در امد با موضوع توليد خوراك آبزيان

مقدمه

تغذيه علمي است كه دانش بيوشيمي و فيزيولـوژي را توامـاً و بـا مفهـومي مـشترك در ارتبـاط بـا يـك ارگانيزم و تامين غذاي آن بيان مي .كند تغذيه شامل جر ياني است كه در آن سلولهاي بدن موجـود زنـده بـا بخشي از محيط شيميايي خارج كه براي تلمين مواد مورد نياز جهت انجام مطلوب واكنش هاي متابوليكي و شيميايي براي رشد، نگهداري ، كار وتوليد ضروري است در ارتباط ميباشد.
غذا به ماده اي اطلاق مي شود كه حيوان بتواند پس از خ وردن، ان را هـضم و جـذب كـرده و بـه مـصرف برساند.به آن قسمت از غذا كه به مصرف واقعي حيوان مي رسد، ماده مغذي گفته مي .شود غذا واجـد انـرژي
است و از تركيباتي همچون پروتئين ، چربي ، رطوبت كربوهيدرات ، مواد معدني و ويتامينها تشكيل شـده است.
تغذيه آبزيان نوپاترين علم تغذيه است كه با سرعت قابـل تـوجهي گـسترش يافتـه و داراي تنـوع و زيـر شاخه هاي بسياري مي باشد و شامل تغذيه با غذاي زنده ، غذاي ويژه هچريها ، تغذيه سخت پوستان و نـرم تنان، تغذيه سردآبي و گرمابي و تاس ماهيان در سطوح مولدين و رشد و يك زير شاخه بنام آرتيما ميباشد

عوامل تاثير گذار بر كيفيت غذاي آبزيان :

-1 قوانين بازرسي دولتي :
وجود قوانين دولتي و نظارت بر اجراي آن ها مي تواند از افت كيفيت محصول و خسارات مالي جلـوگيري كند. از آن گذشته مشتريان با اطمينان خاطر از محصولي استفاده ميكنند كه ايمن بوده و از نظر تغذيه يـي قابل اعتماد است .
در ايران به همت اداره كل تغذيه ي آبزيان شيلات استاندارد غذاي آبزيان بـه شـماره ي 5661 در آبـان1381تصويب وبراي اجرا ي واحدهاي ذيربط منتشر شد . در اين استاندارد ويژ گيهـاي فيزيكـي شـيميايي  ميكروبي نمونه برداري روش هاي آزمون بسته بندي نشانه گذاري و شرايط نگهداري و انبارش غـذاي ابزيـان پرورشي شرح داده شده است
-2 ساختمان كارخانه و تاسيسات فراوري :
ساختمان كارخانه غذاي آبزيان بايد در مناطق غير آلوده بنا شده و از محلهاي آلاينـده فاصـله مناسـبي داشته باشد . چنانچه كارخانه از شرايط بهداشتي و فيزيكي مناسبي برخورد ار نباشد مي توانـد باعـث الـودگي
ثانويه محصول و افت كيفيت و ايمني آن شود . در ساخت كارخانه غذاي آبزيان بايـد بـه مـوارد زيـر توجـه خاص داشت.
وضعيت بهداشتي كف سقف و ديوارهاي كارخانه
– جداسازي مناسب قسمتهاي مختلف توليدي
– مسير مناسب حركت كارگران در كارخانه
– چيدمان مناسب ماشين آلات و تجهيزات فراوري
– تهويه ي مناسب و نور كافي
– رخت كن مناسب براي كارگران
– انبارهاي مناسب براي نگهداري مواد خام اوليه

انواع خوراك

آغازين ، رشد و پاياني

در سيستمهاي پرورشي ، آبزيان جهت رشد و نمو علاوه بر غذاهاي طبيعي موجود در استخر ، به غـذاي كاملي كه بتواند احتياجات غذايي موجود را فراهم كند ، نياز مند است . چنين غذايي ابتدا از نظر مواد اصلي
تشكيل دهنده (شامل پروتئين ، چربي و …) به صورت فرمول تهيه و در عمل به صورت غـذاي مـصنوعي در اختيار آبزيان قرار مي گيرد كه شامل انواع غذاهايي است كه در مقاطع مختلف رشد و زنـدگي مورداسـتفاده
آنها مي باشد . اندازه غذا و مخصوصاً پلت نقش بسيار مهمي در ميزان تغذيه آبزيان دارد .با توجـه بـه انـدازه آبزيان در مقاطع مختلف زندگي و رشد آنها ، بايد پلتهاي مورد مصرف به اندازهاي باشند كه به راحتي مورد
مصرف واقع شود .آبزيان كوچك به غذاهاي با اندازه كوچك و آبزيان بزرگتر به غذاهاي بزرگتـر نيـاز دارنـد .
گذشته از اندازه ، تركيبات غذايي نيز با سن ، رشد ووزن آبزيان بايد تناسب و همخواني داشته باشد

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *