کسب در امد در مورد انگور ارگانیک
مقدمه
امروزه بخش کشاورزي جهت پاسخگویی به افزایش نیاز غذا براي جمعیت رو به رشد زمین و فراهم کردن مواد غذایی مناسب، به میزان زیادي وابسـته بـه مصـرف مـواد شیمیایی است. به شکلی کـه بـا توسعه و
گسترش علوم نوین همچون مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژي، کاشت ارقام پرمحصول گونه هایي زراعی و باغی و اســتفاده بی رویه از کودها و آفت کش هاي شــیمیایی باعث افزایش مقدار تولیدات کشــاورزي گردیده و مشکل غذا را در بسیاري از کشورها بـالاخص کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه حل نمود، اما هموارهاین افزایش تولید با مشکلات زیست محیطی متع ـددي مانن ـد آلودگی منابع آب و خاك، بروز آفات و بیماریهاي
جدید گیاهی، سوء تغذیـــه و بیمـــاري در اثـــر کاهش کیفیت مواد غذایی روبرو شده است. مجموعه این عوامل سبب گردید تا حفظ محیط زیست و امنیت و بهداشت غذایی به یکی ـ از چالش های بشردر عصر حا ضر
تبدیل شود و جوامع بین المللی در پی یافتن راهبردهاي مناسبی براي حل این معضــــلات و دستیابی به نظام هاي کشاورزي پایدار باشند. یکی از این راهبردها، کشاورزي ارگانیک است.
کشاورزي تلفیقی، غیرمتمرکز و عاري از مواد شیمیایی اولین بار توسط نـــورث بـــرون در سال 1940 مطرح شد. وي اولین کسی بود که لفظ کشاورزي ارگانیک را به کار برد و ایـــن نـــوع کشاورزي را به عرصه علم
معرفی نمود. پـــس از دهـــه 1960 تحقیقات و فعالیتهاي عملیاتی کشاورزي ارگانیـــک در سراســـر جهـــان گسـترش یافـت.
هدف کشاورزي ارگانیک حفاظت از حاصل خیزي خاك و افزایش تولید محصول با کمترین تکیه بر ستفاده از مواد شیمیایی است.
تعاریف کشاورزي ارگانیک
تعاریف متعدد و متنوعی از کشاورزي ارگانیک ارائه شده است که چند نمونه از مهمترین آنها در ادامه آمده است:
هیئت استاندارد هاي ملی ارگانیک امریکا درسال1996 :
“کشاورزي ارگانیک عبارتست از نظام مدیریت تولید اکولوژیکی که به تقویت و گسترش تنوع زیستی و چرخه هاي بیولوژیکی و فعالیت هاي بیولوژیکی خاك می پردازد. نظام مزبور بر پایه حداقل بهره برداري از نهاده هاي
خارج از مزرعه و نیز اقدامات مدیریتی براي بازسازي، نگهداري و تقویت توازن اکولوژیکی بنا شده است”
فدراسیون بین المللی کشاورزي ارگانیک ( IFOAM ( سال 2008 :
کشاورزي ارگانیک سیستم تولیدي است که از سلامت انسان ها ،اکوسیستم ها و خاك ها حمایت می نماید و بر پروسه هاي اکولوژیکی، تنوع زیستی و سیکل هاي طبیعی تکیه دارد و کاربرد نهاده هاي با اثر رقابتی را ترجیح می دهد. کشاورزي ارگانیک از تجارت، نوآوري، علوم سودمند براي محیط زیست ، ترویج نمایشگاه هاي مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن تشکیل شده است.
-میزان صادرات سایر فرآورده هاي انگور در جهان
طبق آمار FAO در سال 2013 حدود 35 %انگور تولید شده در جهان به صورت تازه خوري مصرف شده، 45 %تبدیل به شراب، 9 %تبدیل به کشمش، 9 %تبدیل به آب انگور و 2 %تبدیل به سایر فرآورده ها از جمله سرکه، الکل و شیره انگور می شود.
تبدیل انگور به الکل مقرون به صرفه نبوده و معمولا از مواد دیگري جهت تولید الکل استفاده می شود. همچنین تولید سرکه از انگور نیز چندان به صرفه نیست و معمولا از مواد دیگري نظیر ملاس چغندر قند و نیشکر استفاده می شود.
لذا دو فرآورده سرکه و الکل با توجه به اهمیت کمتري که نسبت به سایر فرآورده هاي انگور دارند، کمتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.