کسب در امد در مورد انگور ارگانیک

مقدمه

امروزه بخش کشاورزي جهت پاسخگویی به افزایش نیاز غذا براي جمعیت  رو به رشد  زمین و فراهم کردن مواد غذایی مناسب، به میزان زیادي وابسـته بـه مصـرف مـواد شیمیایی است. به شکلی کـه بـا توسعه  و
گسترش  علوم  نوین همچون مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژي، کاشت  ارقام پرمحصول گونه هایي زراعی و باغی و اســتفاده بی رویه از کودها و آفت کش هاي شــیمیایی باعث افزایش مقدار تولیدات کشــاورزي گردیده و مشکل غذا را در بسیاري از کشورها  بـالاخص کشورهای توسعه  یافته  و در حال توسعه حل نمود، اما هموارهاین افزایش تولید با مشکلات زیست محیطی متع ـددي مانن ـد آلودگی منابع آب و خاك، بروز آفات و بیماریهاي
جدید گیاهی، سوء تغذیـــه و بیمـــاري در اثـــر کاهش کیفیت مواد غذایی روبرو شده است. مجموعه این عوامل سبب گردید تا حفظ محیط زیست و امنیت و بهداشت غذایی به یکی ـ از چالش های بشردر عصر حا ضر
تبدیل شود و جوامع بین المللی در پی یافتن راهبردهاي مناسبی براي حل این معضــــلات و دستیابی به نظام هاي کشاورزي پایدار باشند. یکی از این راهبردها، کشاورزي ارگانیک است.
کشاورزي تلفیقی، غیرمتمرکز و عاري از مواد شیمیایی اولین بار توسط نـــورث بـــرون در سال 1940 مطرح شد. وي اولین کسی بود که لفظ کشاورزي ارگانیک را به کار برد و ایـــن نـــوع کشاورزي را به عرصه علم
معرفی نمود. پـــس از دهـــه 1960 تحقیقات و فعالیتهاي عملیاتی کشاورزي ارگانیـــک در سراســـر جهـــان گسـترش یافـت.
هدف کشاورزي ارگانیک حفاظت از حاصل خیزي خاك و افزایش تولید  محصول با کمترین تکیه بر ستفاده از مواد شیمیایی است.

تعاریف کشاورزي ارگانیک

تعاریف متعدد و متنوعی از کشاورزي ارگانیک ارائه شده است که چند نمونه از مهمترین آنها در ادامه آمده است:
هیئت استاندارد هاي ملی ارگانیک امریکا درسال1996 :
“کشاورزي ارگانیک عبارتست از نظام مدیریت تولید اکولوژیکی که به تقویت و گسترش تنوع زیستی و چرخه هاي بیولوژیکی و فعالیت هاي بیولوژیکی خاك می پردازد. نظام مزبور بر پایه حداقل بهره برداري از نهاده هاي
خارج از مزرعه و نیز اقدامات مدیریتی براي بازسازي، نگهداري و تقویت توازن اکولوژیکی بنا شده است”
فدراسیون بین المللی کشاورزي ارگانیک ( IFOAM ( سال 2008 :
کشاورزي ارگانیک سیستم تولیدي است که از سلامت انسان ها ،اکوسیستم ها و خاك ها حمایت می نماید و بر پروسه هاي اکولوژیکی، تنوع زیستی و سیکل هاي طبیعی تکیه دارد و کاربرد نهاده هاي با اثر رقابتی را ترجیح می دهد. کشاورزي ارگانیک از تجارت، نوآوري، علوم سودمند براي محیط زیست ، ترویج نمایشگاه هاي مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن تشکیل شده است.

-میزان صادرات سایر فرآورده هاي انگور در جهان

طبق آمار FAO در سال 2013 حدود 35 %انگور تولید شده در جهان به صورت تازه خوري مصرف شده، 45 %تبدیل به شراب، 9 %تبدیل به کشمش، 9 %تبدیل به آب انگور و 2 %تبدیل به سایر فرآورده ها از جمله سرکه، الکل و شیره انگور می شود.
تبدیل انگور به الکل مقرون به صرفه نبوده و معمولا از مواد دیگري جهت تولید الکل استفاده می شود. همچنین تولید سرکه از انگور نیز چندان به صرفه نیست و معمولا از مواد دیگري نظیر ملاس چغندر قند و نیشکر استفاده می شود.
لذا دو فرآورده سرکه و الکل با توجه به اهمیت کمتري که نسبت به سایر فرآورده هاي انگور دارند، کمتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *