کسب در امد با عنوان تولید الکل خرما

تاریخچه الکل در جهان

در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب میگردید تا اینکه شـیمیدان و دانشمند معروف فرانسوی Lussac-Gay نشان داد که گلوکز قند اصلی و آغازگر تخمیر اتانول میباشد و نهایتاً نقش مخمر در فرایند تخمیر در سـال 1837 مـیلادی اثبـات گردیـد و پـس از آن لوئی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرایند تولید الکل وارد مرحله صنعتی خـود گردید.تولید الکل از مواد قندی صورت میگیرد و لذا در حال حاضر بعلت کاهش قیمت تمـام شـده آن، عموماً تولید آن بعنوان یکی از محصولات جانبی صنایع تولید شکر محسوب میگردد. ملاس شربتی است که حاوی مخلوطی از قندهای کریستال نشده، جامدات غیر قنـدی باقیمانـده ازنیــشکر یــا چغنــدر، مــواد شــیمیایی باقیمانــده از فراینــد تولیــد و مقــداری آب اســت
ملاس معمولاً چهار درصد وزن چغندر یا نیشکر را تشکیل میدهد و یا به عبارتی بطور متوسـط (بـا در نظــر گــرفتن شــکر چغنــدری و نیــشکری) چهــل درصــد شــکر تولیــدی مــیباشــد .

تاریخچه الکل در ایران

کشف الکل اولین بار در ایران و توسط دانشمند معروف ایرانی بنام ابوبکر محمدبن زکریـای رازی در قرن دهم میلادی صورت گرفته است. این دانشمند از تقطیر شراب، الکل بدست آورد و لـذا امـروزه کـشف الکـل بنـام ایـن دانـشمند معـروف در جهـان ثبـت گردیـده اسـت .
اولین کارخانه الکلسازی در کشور کارخانـه آرارات اسـت. ایـن کارخانـه در سـال 1354 در اسـتان هران تأسیس گردید. ظرفیت آن 000,000,2 لیتر در سال بوده و نوع تولیـد آن الکـل اتیلیـک بـا
درجه خلوصیت 96 درصد میباشد. مواد اولیه مصرفی این کارخانـه مـلاس چغنـدر اسـت.در حـال حاضر تعداد سی و دو کارخانه تولید الکل در کشور وجود دارد که چهار واحد از آنهـا تعطیـل شـده است. از نظر پراکندهگی جغرافیایی میتوان گفت که این واحدها در سیزده استان کـشور پراکنـد
میباشند.مجموع ظرفیت اسمی واحدهای فعال تولید الکل در کشور (بیـست و هـشت واحـد فعـالکشور) 62500 هزار لیتر در سال میباشد. لیکن میزان تقاضـا کمتـر از ایـن مقـدار بـوده و بنـوعی میتوان گفت که بازار الکل در کشورمان کاملاً در حالت اشباع قرار دارد

معرفی الکل خرما :

خرما از محصولات عمده کشارزی ایـران اسـت و حـدود 60 درصـد وزن خـشک آنـرا قنـد تشکیل می دهد. مناطق عمده کشت خرما در ایـران اسـتانهای خوزسـتان، هرمزگـان،بوشهر، سیستان بلوچستان، فارس، کرمان می باشد.. بدلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد خرمای تولید شده در کـشور مـستقیماً جـذب بـازار مـصرف نمـی شـود و مـی بایـست در
واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شود . این فرآورده ها بـه دو بخش تخمیری و غیر تخمیری تقسیم بندی می شـود . از آنجاکـه خرمـا حـاوی درصـد زیادی قند است لذا به عنوان منبع کربنی در فرایندهای تخمیری استفاده می شود .یکـی از فرآورده های تخمیری خرما عبارت است از:
اتانول: تخمیر الکلی مواد قندی یک فرایند بیوشیمیایی است که توسط مخمر ساکاروسیس سـروزیه انجام میگیرد. برای تولید اتانول از خرما ابتدا لازم است که عصاره گیری از آن صورت گیر د، تا قنـد از خرما استخراج گردد. میزان قند استحصال شده در فرایند عصاره گیـری بـهپارامترهای متعددی مانند پیوسته یا مداوم بودن سیستم، یک یا دو مرحله ای بودن، زمـان، دمـا و غیره بستگی دارد.
• خرما موارد مصرف مختلفی دارد که یکی به عنوان ماده غذایی مقوی بـه شـمار میـرود و بـا توجه به انواع خرما با کیفیت های متفاوت در واقع نوع مرغوب آن مصرف غذایی داشته و یا اینکه در تهیه نان و کیک و سایر صنایع تولید مواد غذایی خرما های با کیفیت پایین تر مورد اسـتفاده قرار میگیرد از دیگر موارد استفاده ازخرما برای مصارف دارویی و طبی از قبیل تهیه سرکه الکل و اسید و همچنین از تفاله آن به عنوان خوراک دام استفاده مـی کننـد

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *