کار افرینی با موضوع اسيد فسفريك

معرفی محصول

فسفريك اسيد با فرمول H3PO4 با نامهاي مترادف ارتو فسفريك اسيد ، اسيد فسفريك سفيد، محلول اسيد فسفريك، o -فسفريك اسيد پس از اسيد سولفوريك بيشترين توليد و مصرف را در جهان دارد. اين ماده به عنوان ماده مياني بين سنگ فسفات و مواد فسفاته محسوب مي شود. بيشترين مصرف اسيد فسفريك در توليد نمكهاي فسفاته همراه با كودهاي شيميايي است كه بزرگترين بازار را در بر مي گيرد.
بازارهاي كوچكتر اين ماده در توليد مواد شيميايي مورد استفاده در تصفيه آب، سازندهاي مواد پاك كننده و مواد كنترل كننده آتش است. اسيد فسفريك از اسيدهاي معدني مهم داراي تنوع مصرف بسيار از قبيل
صنايع كودهاي شيميايي، غذايي، داروئي، آبكاري و ريخته گري، توليد املاح فسفاته، توليد الياف مصنوعي،چسب و رنگ، پاك كننده هاي صنعتي و بهداشتي و… است. اين اسيد در جهان به سه صورت توليد مي شود
كه به ترتيب در صد خلوص عبارتند از:
– اسيد فسفريك خام
– اسيد فسفريك صنعتي
– اسيد فسفريك خوراكي
اسيد فسفريك صنعتي و خوراكي از تصفيه اسيد خام بدست مي آيند. اسيد فسفريك خام معمولاٌ از واكنش شيميايي اسيد سولفوريك با خاك فسفات توليد شده و سپس در واحدهاي تصفيه به اسيد فسفريك صنعتي
و خوراكي تبديل مي شود

موارد مصرف و كاربرد

اسيد فسفريك اولين اسيد غير آلي از نظر ارزش توليد و مصرف و دومين اسيد از نظر حجم بعد از اسيد سولفوريك است. بر اساس فرآيند توليد، در صد P2O5 ، ناخالصي و مصرف نهايي، انواع تجاري مختلفي وجود دارد. توليد آن به روش فرايند مرطوب يا فرايند حرارتي يا كوره است. اساس كار در فرايند مرطوب به صورت زير است:
Ca3(PO4)2.CaF2+ 10H2SO4 → 6H3PO4+ 10 CaSO4 + 2HF↑
محصولات جانبي اين فرآيند عبارتند از: فسفو ژيپس، كه در اصلاح خاك بكار مي رود. سولفات آمونيوم،فلوئوروسيليكات سديم ( فلوئور دار كردن آب، خمير شيشه و سفال، متالوژي، حشره كش و داروهاي ضد
جانوران جونده). اسيد فلوئوروسيليسيك پيش ماده توليد فلوئور سيليكات هاي آمونيوم، كلسيم، مس،منيزيم، پتاسيم و سديم.
اسيد فسفريك علاوه بر كشاورزي، مشتقات آن در شوينده ها، صنايع غذايي،نساجي، دارو سازي ودندانپزشكي كاربرد دارد

كاربرد در صنايع غذايي و خوراك دام و طيور

از اسيد فسفريك در توليد غذا هاي اسيدي و نوشابه هاي گازدار مانند انواع كولاها استفاده مي شود.بكارگيري اين ماده سبب دادن طعم تندي به غذا شده لذا اين ماده شيميايي با توليد انبوه و با قيمتي ارزان و حجمي
فراوان در دسترس مي باشد. همانطور كه ذكر شد، قيمت پايين و حجم زياد توليد اين ماده، آنرا در مقايسه با طعم دهنده هاي طبيعي نظير زنجبيل براي دادن طعم تندي، يا اسيد سيتريك كه از ليمو
(Lemon (و عصاره ليمو ترش (Lime )براي دادن طعم ترش بكار مي رود، در رتبه بالاتري قرار داده است

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *