کار افرینی با عنوان تولید سویا سس

 نام و كد محصول

در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذائي است كه بعنوان تكميل كننده طعـم غـذا مـورد اسـتفاده
قرار مي گيرد . به عبارت ديگر سس، مايع غليظي است كه براي طعم و مـزه دادن بـه انـواع غـذاها يـا
جذاب تر به نظر آمدن آنها به كار مي رود. اصل لغت سس، فرانسوي است كه خود ريشه لاتيني دارد.
سس سويا، نوعي سس تخمير شده است كه از سويا، غلات برشته شـده، آب و نمـك تهيـه مـي شـود.
معمولاً در غذاهاي آسيايي از اين نوع سس استفاده مي شود. اگر چه سس سويا انواع مختلفي دارد، تمام
آنها شورمزه بوده و قهوه اي رنگ مي باشند كه براي مزه دار كردن غذاها هنگـام پخـت و يـا سـر ميـز مورد استفاده قرار می گیرند
 

كشور هاي عمده توليد كننده و مصرف كننده

از نقطه نظر مصرف مي توان گفت كه با توجه بر كاربرد غـذائي محـصولات مـورد مطالعـه ، كليـه
كشورهاي جهان مي توانند بعنوان كشورهاي مصرف كننده اين محـصولات محـسوب گردنـد . لـيكن از
آنجائيكه اين محصول بومي كشورهاي آسيائي مي باشد لذا در اين كشورها بخصوص چين ، ژاپن و ديگر
كشورهاي آسياي شرقي از بيشترين مصرف برخوردار مي باشند .
از نظر توليد نيز بايد گفت كه كشورهاي شرق آسيا كه بعنوان عمده مصرف كنندگان اين محصول
تلقي مي گردند ، بعنوان عمده كشورهاي توليد كننده نيز محسوب مي گردند.
 

نگاهي به روش توليد سس سويا

فرايند توليد سس سويا به سه مرحله اصلي زير تقسيم مي گردد .

مرحله اول : تهيه كوچي

در اين مرحله مواد اوليه كه شامل سويا، گندم و كپك ( مخمر ) آسپرژيلوس مي باشد با همديگر تركيب
و تشكيل كوچي را مي دهند . لازم به ذكر است كه از مقداري آب نيز براي تركيب اين مواد استفاده
مي گردد .

مرحله دوم : تخمير نمكي

در اين مرحله كه تحت دما و شرايط نگهداري خاصي تهيه مي شود ، يك تركيب نيمه مايع قرمز مايل
به قهوه اي از خمير سويا و گندم تهيه و تخمير مي گردد . عمل تخمير سبب ايجاد طعم مورد نياز در
خمير مي شود

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *