کار افرینی با موضوع تولید زعفران

هدف از اجرای طرح

هدف از اجرای اين طرح تولید و فرآوری زعفران با ظرفیت ساالنه 1573 کیلوگرم زعفران خشک، 160تن پیاز زعفران و 175 تن علوفه زعفران در
هر دوره بهره برداری واقع در استان لرستان مي باشد.
اشتغالزايي طرح برای 5نفر پرسنل دائم و 25 نفر کارگر روزمزد مي باشد.

-ويژگی ها و مزايای طرح

از جمله امتیازات منحصر بفرد اين کشت که لزوم بومي سازی آن را اولويت مي بخشد اين است که عالوه بر مساعد بودن شرايط آب و هوايي پرداختن
به اين کشت نیازمند صرف هزينه هايي به منظور تکنولوژی و ابزار و وسايل هزينه بر نیست به صورت دستي تمامي مراحل کاشت تا برداشت آن که
در نهايت ظرافت و لطافت تنها با دست صورت مي پذيرد نیازی به صرف هزينه زيادی ندارد.
با توجه به اينکه کشت زعفران نیاز به آبیاری ندارد کشت ديم اين محصول مي تواند به راحتي در اين استان بازدهي داشته باشد و حتي در شرايط
کشت ديم علف هرز نیز کنترل مي شود مي توان به آينده آن امیدوار بود. در کشت زعفران هر چقدر اختالف ارتفاع از سطح دريا بیشتر باشد کیفیت
بیشتر است و در استان لرستان نیز با توجه به اختالف ارتفاع از سطح دريا، اين محصول کیفیت بسیار مطلوبي دارد بطوری که در مقايسه با زعفران
مشهد کیفیت باالتری دارد و قیمت آن گرانتر است.
زعفران مي تواند امکان و ظرفیت جديدی در توسعه کشاورزی استان به شمار آيد و هر دو هزار متر زير کشت زعفران با توجه به میزان عملکرد آن
توان ايجاد يک شغل را دارد.
همچنین کشت اين گیاه مي تواند در تولید علوفه مورد نیاز دام های استان نیز مورد توجه قرار گیرد. میانگین تولید علوفه آن در اقلیم های سه گانه
استان بین 600 تا 1500 کیلوگرم در هکتار و عملکرد پیاز آن بعد از هفت سال به میزان بیست تن مي رسد.

معرفی کاربردهای محصول

مصارف غذايي :
امروزه مصرف زعفران در تکنولوژی و صنعت بسیار متداول شده و کارخانجات مختلف صنايع غذايي، از زعفران در تهیه انواع سوسیس و مارگارين
استفاده مي کنند. کارخانجات لبني، در تهیه انواع کره، پنیر و ساير محصوالت تولیدی خود از آن استفاده مي نمايند. در برخي از کارخانجات، زعفران در تهیه انواع پودرهای کیک و در انواع دسرها به کار مي رود. از زعفران به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده طبیعي و سالم در برخي نوشیدني های سرد و گرم مانند شربت زعفراني، چای زعفراني، شیر زعفراني، ژله، بستني، شکالت، نبات و آبنبات، کیک و کلوچه، پودرهای سوخاری و… استفاده مي شود.

مصارف صنعتي زعفران :

از زعفران در صنعت نساجي برای رنگ آمیزی پارچه های ابريشمي و نخ قالي استفاده مي شود.
زعفران در صنايع عطرسازی و خوشبو کننده ها:
اسانس زعفران در فرمول بسیاری از عطرهای گرانبها کاربرد دارد و بدلیل افزايش تمايل جهانیان به بوهايي با منشاء طبیعي، اسانس زعفران کاربرد
بیشتری مي يابد

مصارف پزشکي و دارويي زعفران:

1-ضد تومور، جمع کننده راديکال های آزادخاصیت ضدسرطاني که به دلیل وجود ترکیبات فعالي چون -Crocin:
Crocetinو انواع ديگری از کارتنوئید ها زعفران
2-محرك و تقويت کننده تمايالت جنسي
3-کمک به هضم طبیعي غذا به علت دارا بودن مواد تلخ )تانن( و تقويت کننده معده و ضد نفخ
4-مسکن، بويژه در درمان دردهای لثه و قلنج
5-شادی بخش، درمان دردهای عصبي، آرامبخش، درمان کم خوابي، تقويت کننده حافظه، افزايش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگي، اسپاسم،آلزايمر و پارکینسون
6-درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خوني ناشي از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماريهای قلبي، تصلب شرائین
و افزايش سلامت قلب )به دلیل وجود تیامین،ريبوفالوين و مواد معدني)
7 -افزايش جريان خون در شبکیه، درمان اختالالت لکه زرد شبکیه در اثر پیری ، بهبود عاليم مربوط به رتینوپاتي ايسکمیک
8-درمان بیماريهای تنفسي نظیر آسم، سرما خوردگي، سرفه
9-درمان کوفتگي و رماتیسم بصورت استعمال خارجي
10-درمان بیماريهايي نظیر اسهال خوني، سرخک، بزرگ شدن کبد و طحال و عفونت دستگاه ادراری
1-5 -محل های پیشنهادی طرح
طبق تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان کشت زعفران در تمام لرستان به ويژه خرمآباد، کوهدشت، پلدختر، چگ

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *