کار افرینی با موضوع تولید  کیک غلات حجیم شده

معرفی محصول :

تعریف

غلات در واقع گونه ای از خانواده گندمیان (گرامینه ها) هستند که گیاهان علفی تک لپه ای بوده و دانه
های ریز آنها، مصرف خوراکی دارد. غلات گیاهانی یک ساله هستند، یعنی چرخه ی زنـدگی خـود را در
یک فصل زراعی به پایان می رسانند .
گونه های سردسیری غلات (گندم، جو و چاودار) در فصل پاییز و اوایل بهار کشت شـده و در اواسـط تـا
اواخر تابستان هم برداشت می شوند. گونه های گرمسیری غلات (برنج، ذرت، ذرت خوشه ای و ارزن) نیز
با توجه به شرایط آب و هوایی در اواخر بهار یا اوایل تابستان کشت شده و اواخر تابستان یـا اوایـل پـاییز
هم برداشت می شوند .

تاریخچه

هزاران سال است که این گونه گیاهان، در تأمین غذای بشر نقش حیاتی ایفا می کنند. باستان شناسـان
جوامع ابتدایی توانسته اند از ویرانه های قدیمی مراکز سکونت انسان، دلایلی به دست آورنـد کـه نـشان
می دهد غلات در تمدن های اولیه بشری هم کشت مـی شـده انـد و بـرای مثـال، گنـدم در سـرزمین
حاصل خیز بین النهرین به عمل می آمده است .
بین النهرین امروزه بخش هایی از ترکیه، عراق، سوریه و ایران را تشکیل می دهد. شواهد به دست آمـده
نشان می دهد که در 000,16 تا 000,10 سال قبل از میلاد، انسان ما قبل تـاریخ در ایـن ناحیـه گنـدم تولید می کرده است

ارزش غذایی غلات

• غلات منبع انرژی برای انسان هستند. در کشورهای در حال توسعه، این دسته مواد تمام رژیم
غذایی را در بر می گیرند. غلات حاوی هیدرات کربن، پروتئین، چربی، مواد معدنی و انواع
ویتامین هستند که البته ضمن مراحل مختلف نگهداری و تهیه، ممکن است بخشی از مواد
مغذی مذکور از بین برود .
• دانه غلات که کاریوپس یا گندمه نام دارد، منبع خوبی برای تغذیه انسان می باشد. میزان
پروتئین برنج از گندم کمتر است. میزان ویتامین های ضروری (از جمله تیامین) برنج صیقل
داده شده هم از برنج قهوه ای کمتر می باشد، چون سبوس خود دارای ویتامین های مختلفی
است که در مرحله ی صیقل دهی از برنج جدا می گردد

36000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *