طرح توجیهی پرورش شترمرغ

طرح توجیهی ایران

طرح توجیهی پرورش شترمرغ

خلاصه  طرح توجیهی پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی پرورش شترمرغ

این بسته حاوی 3 طرح توجیهی مجزا از هم میباشد که 2 مورد طرح توجیهی پرورش شترمرغ و یک مورد طرح توجیهی پرورش جوجه شتر مرغ میباشد .

دانلود طرح توجیهی پرورش شتر مرغ

در ادامه بخش هایی از یکی از طرح های موجود در بسته دانلودی طرح توجیهی شترمرغ را ملاحظه مینمایید.

 

فصل اول – معرفی طرح توجیه فنی و اقتصادی شترمرغ

1-2-مشخصات محصول

 

1-1-2- نام و کاربرد محصول:

ایجاد و راه اندازی مرکز پرورش شتر مرغ ، تخم شتر مرغ ، پوست شتر مرغ ، گوشت شترمرغ

 

 

2-1-2-مشخصات فنی محصول

شترمرغ یکی از انواع پرندگان است که به لحاظ اقتصادی بسیار مناسب تولید و تکثیر میباشد ، مصارف همه جانبه این پرنده باعث رشد روز افزون پرورش دهندگان آن شده است .

 

3-1-2-معرفی روشهای تولید

استفاده از روش های تولید طبیعی و مصنوعی

 

4-1-2-تشریح مختصر فرایند

تولید و تکثیر شترمرغ

 

فصل دوم طرح توجیهی تولید و تکثیر شترمرغ

تعیین ظرفیت

 

 

فصل دوم – تعیین ظرفیت

2-2-تعیین ظرفیت تولید

 

ردیف نام محصول ظرفیت تولید سالانه ظرفیت تولید ماهانه ظرفیت تولید روزانه
1 تهیه  تجهیزات مورد نیاز 1000 راس 100 راس
2 نصب وراه اندازی شبکه تولید ———
3 نصب و تجهیز سیستم امنیتی
4 ساخت محل مناسب برای نگهداری
5 ساخت محل مناسب برای تولید مثل
6 ساخت محل مناسب برای تخم ها
7 تهیه انبارها و سردخانه های موقتی

 

-3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی

 

ردیف نام ماده اولیه/ قطعات خریدنی مشخصات فنی مورد مصرف در محصول میزان مصرف مصرف سالیانه منبع تامین
در محصول مقدار واحد داخلی خارجی
1 ترانسوفار تولید 6 *
2 سیستم گرم نگهدار Ra32i جهت گرم نگهداری تخم ها استفاده میشود 3 *
3 سیستم تخلیه اتوماتیک 3 *
4 سیستم برودتی و حرارتی 6 *

 

-4-معرفی دستگاه ها و تجهیزات تولید

 

شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز

تاریخچه :

مصریان باستان در  2000سال قبل شتر مرغ را برای کشیدن ارابه تربیت می کردند. آرسینو ملکه مصری بر شتر مرغ زین شده ای سوارمی شده است. گروههای شترمرغ گاهی اوقات در روم برای کشیدن ارابه ها در مسابقات مورد استفاده قرار می گرفتند. ژنرالهای رومی کلاه خودهای رزمی خود را با پرهای شترمرغ، به عنوان نشانه ای از رهبری (فرماندهی) می آراستند. همسران آنها خود را با پرهای شترمرغ به عنوان سلطنتی می آراستند و در کارهای روزمره سوار برشتر مرغ می شدند. پوسته تخم شتر مرغ در غارهای چین کشف شد که متعلق به  2500سال قبل است که توسط انسانها مورد استفاده واقع می شدند. شواهدی بدست آمده که پیشنهاد می کند که بوشمن های اولیه در افریقای جنوبی این پرندگان بزرگ را برای گوشت شکار می کردند. از پوسته های شتر مرغ به عنوان ظروف آب استفاده می کردند از آنها تخت های تزئینی می ساختند. نقاشی های قدیمی شتر مرغ، در معابد مصری کشف شدند بیانگر آن است که آنها تا حدی بوسیله مصریان اهلی شده بودند. شتر مرغ نشانه تِمی ، الهه مصری صداقت و عدالت بوده است. فراعنه و خانواده هایشان جزء طبقات برتری بودند که می توانستند دارای بادبزنهای ساخته شده از پر شتر مرغ باشند. روغن شتر مرغ توسط مصریان و رومیان باستان به عنوان ماده آرایشی و برای ماده ای جهت درمان درد و روماتیسم استفاده می شد. در دهه  1700  ماری آنتوانت پرهای شتر مرغ را به عنوان یک مد دلخواه زنان مجدداً معرفی نمود. آنچه اتفاق افتاد انفجاری در صنعت پر شتر مرغ بود که در طول قرن نوزدهم و نیز در قرن بیستم ادامه یافت. در دوره معاصر شتر مرغ، پس ازآنکه به واسطه شکار برای برداشت پرهای باشکوهش منقرض شده بودند، در اکثر مناطق قلمرو طبیعی است در وضعیت حفاظت شده جنوبی قرارداد. مزارع شترمرغ در حال حاضر به طور گسترده در سراسر دنیا راه اندازی می شوند. تولید پر، گوشت، روغن و تخم برای بازار جهانی آن می کنند.

آشنایی با صنعت پرورش شترمرغ

شترمرغ(struthio camelus  ) بزرگترین پرنده زنده است که متعلق به خانواده ratite  ها به معنای سینه پهنان می باشد. اعضای این خانواده بوسیله عدم قدرت پرواز‍،توانایی دویدن و فقدان جناق در استخوان سینه شان شناخته می شوند. این پرندگان بسیار مقاوم بوده و به آسانی می توانند با شرایط گوناگون اقلیمی سازگار شوند. آنها می توانند در چراگاه های فقیری که گاو و گوسفند قادر به رشد و زندگی نیستند،زنده بمانند.

 

انواع شترمرغ

شترمرغ آفریقای جنوبی (struthio camelus australis  )-گردن آبی

شتر مرغ آفریقای شمالی (struthio camelus camelus  )-گردن قرمز

شترمرغ آفریقای شرقی (struthio camelus massaicus  )-گردن قرمز

شترمرغ سومالی (struthio camelus molibdophanes  )-گردن آبی

شترمرغ آفریقایی اهلی شده (struthio camelus domesticus  )-گردن سیاه

 

مورد اخیر نوع اهلی شده ای می باشد که از قرن گذشته در آفریقای جنوبی تولید شده است که نتیجه تلاقی بین زیرگونه های مختلف با انتخاب بهترین پر،بالاترین باروری و مقاوم ترین در حمل و نقل می باشد.مزایای هر یک از این گونه ها بدین شرح است:

 

گردن آبی:جوجه ها مقاوم تر با درصد قدرت زنده مانی بیشتر اما تولید تخم کمتر

گردن قرمز:قد بلندتر،تولید گوشت بیشتر،بلوغ دیرتر و تولید تخم کمتر

گردن سیاه(شترمرغ اهلی):مطیع تر،تولید تخم بالا اما جوجه ها ضعیف تر،جثه کوچکتر و تولید گوشت کمتر

 

محصولات شترمرغ

محصولات حاصل از پرورش شترمرغ عبارتند از : گوشت،پوست،پر و روغن

گوشت

گوشت شترمرغ،گوشت قرمز است . طعم، بافت و رنگ گوشت شترمرغ شبیه به گوشت گاو بوده اما میزان چربی،کالری و کلسترول آن کمتر است. به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصر کم نیاز مانند روی و منیزیم را نیز داراست. این گوشت نیاز بدن به ویتامین PP(نیاسین) را تامین کرده و نسبت به سایر گوشت ها مقادیر بیشتری ویتامین های A ، C ، B1  و B2  دارد. همچنین میزان گوشت بدست آمده از هر شترمرغ نیز بسیار قابل توجه است. یک شترمرغ  12  ماهه با وزن زنده  100  کیلوگرم، لاشه ای با وزن  60  کیلوگرم تولید خواهد کرد. از این  60  کیلوگرم،21  کیلوگرم گوشت درجه یک (استیک و فیله) و  14  کیلو گرم گوشت درجه دو(گوشت لخم) و مابقی استخوان و چربی خواهد بود.این مقادیر بسته به سن،جنس و روشهای مدیریتی تغییر می کند.